dgj131 Conversion Penthouse Eastend, Frankfurt am Main, Germany , 2009


In Frankfurt Eastend - upcoming due to the new headquarter building of the European Central Bank next door - we converted a formerly unused attic to a generous and modern maisonette. At the same time, we optimized the energetic performance of the apartment, lowered heating costs, and adapted it to the latest standards.

The main achievement for the client was that we managed to enlarge the usable floor area by 20% by changing the construction of floors and the roof.

project period Nov 02 2008 - May 02 2009
address Uhlandstraße 5, Frankfurt am Main
floor area 170 m²
building volume 470 m³
budget 280,000 EUR
client Dr. Oliver Waldburg
commissionDirect Comission
project team: Eva Zellmann
project status: built work
Leistungsphasen:Building Permit, Preparing to Build, Buidling Supervision